Vízitúra a magyar-szlovák határon át

Evezz velünk a Bodrog mesés, felső szakaszán, ahol megszűnnek a civilizáció zajai és csak a madarak énekét, a szitakötők és lepkék lágy neszét és megcsillanó röptét élvezheted a táj kimeríthetetlen szépségében.
1. nap:
Egyedül álló élmény a mohazöld Bodrog selymes vizén siklani, majd átevezni az országhatáron, bekukkantani a már Szlovák oldalon betorkolló patakra is.
A röpke táv (4,5 km) után kikötünk, kiemeljük kenuinkat és a hatalmas tölgyfák árnyékában, a holtág mellett piknikezünk, majd egy kellemes sétát követően megtekintjük a most felújított és átadott II. Rákóczi Ferenc kastélymúzeum nem mindennapi élményt nyújtó interaktív kiállításait. Innen elsétálunk ahhoz a kicsiny templomhoz, ahol gyerekként megkeresztelték, mellette láthatjuk majd a haranglábat. Visszafelé a kastélykertben a már kidőlt, hatalmas Rákóczi fáját is megcsodálhatjuk, majd lassan visszaevezünk a kempingbe, ahol elfogyasztjuk a bográcsban főtt vacsoránkat.
2. nap:
A reggelink elfogyasztása után ismét hajóra szállunk és lecsorgunk (táv: 11 km) Sárospatakra a védett természeti szépségű Long-erdőn keresztül, ahol - miután biztonsággal kikötöttük a kenuinkat - a Rákóczi vár kertjében nyújtóztatjuk meg elgémberedett végtagjainkat.
 
Találkozó: Felsőberecki Turistaház Kempingben pénteken délután 17:00 óra után folyamatosan.
Megérkezéskor jelezni kell, hogy a NaTúráZOOM túrájára jöttek.
Szállás: sátrakban és faházakban, ezt kérjük előre jelezni a programra való regisztrációkor.
Élelmezés önellátó: A kemping mellett van egy kisbolt, ahol még vasárnap reggel is be lehet vásárolni friss pékáruból. Így gondoskodni kell a reggeliről és az úticsomagokról is. A vacsora meleg étel.
GRÁTISZ:
Péntek-szombat esti kiegészítő program lehet az éppen ekkor zajló Folyamvirág rajzás megtekintése a folyóparton. Három "virág"nevű kérész fajunk van, ezekből a legnagyobb méretű a tiszavirág, de a másik két faj rajzása is igen látványos. A harmadik a dunavirág, amit csak a dunán lehet megfigyelni.
Amit hozni kell és érdemes:
A túrákra először is védettséget igazoló igazolványt vagy friss negatív tetszeredményt, szájmaszkot (Szlovákiába, a kastélymúzeumban kérhetik).
Kényelmes, az időjárásnak és alkalomnak megfelelő sportruházat, kiszálláshoz kényelmes lábbeli, póló, rövidnadrág. Naptej, fejfedő, szúnyogírtószer, fényképezőgép, kisebb hátizsák a vízre.
Egyéb: minden, ami a sátorozáshoz vagy a faházban való alváshoz, étkezéshez és tisztálkodáshoz kell, valamint váltóruhát.
Költőpénz: élelemre és belépőkre, szállásra.
Mindenki maga gondoskodjon elsősegély felszerelésről és gyógyszerekről.
Étkezés, folyadék: Lehetőleg minél kevesebb hulladékkal járó, mind a 2,5 napra elegendő élelem, víz és nasi, de a boltban pótolható minden frissen.
Regisztrációs határidő: 2021.07.21. 20:00 óra a 06 70 561 0300 mobilszámon és a turasportok@gmail.com email címen.
A regisztráció csak a határidőig beérkezett díjjal és a részvételi nyilatkozat elfogadásával érvényes.
Részvételi díj:
1. nap:
2. nap:
A túra ára nem tartalmazza:
Szállás: 
- sátorhely:
- faház: 
 
 
 

Vízitúra magyar-szlovák határon át regisztráció

Kérjük, add meg az alábbi információkat: