Vizes Élőhelyek Világnapja - ártéri túra

KÉRJÜK a kiírást végigolvasni, minden fontos információ benne van! JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: január 31. 14:00 óra

A Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából ismét egy gumicsizmás ártéri túrán mutatjuk be ezen területek élővilágát. Megismerkedhetnek az őzek, vidrák, hódok, borzok, rókák, hattyúk, egyéb vízi- és ragadozó madarak, valamint a vízben élő állatok (teknősök stb.) életmódjával, nyomokat olvasunk és még számos érdekességgel fűszerezett útvonalon haladva tesszük izgalmassá a napot.

Ajánlott felszerelés és amit hozni kell:
Mindenképp a terepi viszonyokhoz illő terepazonos színű (barna, okker, khaki, mustár, szürke) és az időjárási viszonyoknak megfelelő réteges, víz- és szélálló ruházat. Vízálló, bokát jól tartó túrabakancs és! bélelt gumicsizma, amit a helyszínen át tudnak venni, 2 meleg zokni (ha valaki beázik), sapka, kesztyű, sál.
*Neon, piros, ciklámen és egyéb divatszínekben kérjük senki ne jöjjön!

Túrahátizsákban napi élelem (elkészített szendvics), kellő folyadék (mentes víz és forró tea), kávé, nasinak csoki, keksz, müzli, alma, sárgarépa, banán (ennek a héját is tilos eldobni!), saját szemétgyűjtő tasak, saját fényképezőgép feltöltött akksikkal, üres memóriakártyával, távcső.

A túra egy 100 hektáros ártéri területen fog haladni, néhol vizes füves, jeges, tocsogós, időszakos tavakkal, amiket csak a szakvezető ismer, ezért megkérünk minden résztvevőt, hogy ne szakadjanak le a csoporttól és ott haladjanak, ahol a szakvezető mondja! Másrészről az ott élő vadállatok élőhelyén, azok nyugalmának megzavarása nélkül, halkan, lesben figyeljük meg, ezért ez egy csendterápiás egészségmegőrző túra is egyben. Kérjük a hangos és felesleges beszédet, valamint a dohányzást mellőzni!

Találkozó:
08:00 óra Nyíregyháza, vasútállomás
Utazás: 08:38-kor induló személyvonattal
Érkezés: Tokajba 09:17-re, innen túrázunk át az ártérre.
Hazaindulás: Tokaji vasútállomásról

FIGYELEM!
Az eső miatt a terep egyik érintett szakasza átjárhatatlanná vált, ezért az indulási pontot áthelyeztük Tokajba!

Túra részvételi díja: 3000 Ft/fő (egységes), mely tartalmazza a szakvezetést és szervezés költségeit.
Jelentkezés a 06 70 561 0300 mobilon és a turasportok@gmail.com email címen a fent megadott határidőig!
A túra már 5 fővel indul.

Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik szeretnének kimozdulni a szürke hétköznapokból, nem érzik magukat képesnek egy hegyi túrához, viszont minél több látnivalóban gazdag és izgalmas élménnyel szeretnének hazatérni.
Akik fontosabbnak tartják a testi-lelki egészségükre költeni a pénzt, mint környezetszennyező műanyag hulladékokra vagy egészségtelen műkajákra!

* Kérjük, hogy csak azok jelentkezzenek és vegyenek részt, akiket érdekel a természet és annak megismerése, tiszteletben tartják a szakvezető kérését, bemutatóját, a többi résztvevőt, jól tolerálják az időjárás és a terep viszontagságait, ismeri saját fizikai képességeit, illetve képesek türelmesen és nyugodtan figyelni, kivárni a vadak megfigyelését!
* A részvételi szabályzat minden pontját elolvasta és magára nézve tudomásul veszi! *
A szervezők bármikor megváltoztathatják a túra időpontját, ha az időjárás körülményei miatt nem látják biztonságosnak a program kimenetelét.

A túra kis gyermekeknek nem javasolt a terepi nehézségek és a hossza (hideg és táv) miatt. Nagyobbaknak élő biológia óraként is hasznos. Kutya NEM hozható!

www.facebook.com/events/267285227567392/
Mindenkit várunk szeretettel! Jelentkezzenek még ma!
NaTúráZOOM Természetbarát Kör

Vizes Élőhelyek Világnapja - ártéri túra regisztráció

Kérjük, add meg az alábbi információkat: