Szarvasbőgés éjszakai vízitúra a Bodrogzugban

KÉRJÜK VÉGIGOLVASNI A KIÍRÁST!
Ha egy kicsit extrémebb dologra vágysz, ami a természethez igazán közel hoz, akkor ezt a programot Neked ajánljuk!
Idén is folytatjuk a egyedülálló, különleges éjszakai vízitúra programunkat, amikor nem csak az ártér nappali és nyári élővilágát leshetjük meg, hanem az ősszel ideérkező vándormadarakat és a nappal szinte alig vagy sosem látható szarvasok szerelmi pillanataikba is betekintést kaphatunk.
Program
14:00 óra - Találkozó a vízibázison, gyors regisztráció ellenőrzés, evezéstechnikai és speciális vadles oktatás, majd mindenki elfoglalja a helyét a kioszott kenukban mentőmellénnyel, evezőkkel.
15:00 óra - Pár száz méter evezés után a Bodrogról betérünk a Bodrogzug term.védett területére, ahol két lesállásból is csendben hallgatjuk a közelünkben udvarolni induló szarvasbikák lépteit és bőgését.
A szarvasbőgés és a sötétben való evezés nem gyerekjáték, ezért a szakvezető folyamatosan adja az instrukciókat, amit kérünk betartani. Kb. 19 óra magasságában megkezdjük a vízreszállást és lámpásokkal (nyílt vizen kell használni) visszatérünk a bázisra, ahol a kitakarított kenuinkat visszapakoljuk a helyükre.
AJÁNLOTT FELSZERELÉS:
Mindenképp az időjárásnak megfelelő, kényelmes, réteges ruházat, ha lehet, terepazonos színű legyen, de nem feltétel. A nyílt vízre élénk piros, neon sárga dzseki és fényvisszaverő mellény + a mentőmellény, fejlámpa.
Az idő lehűl délután, ezért kell a meleg holmi: hosszú nadrág, pulcsi, dzseki, esetleg vékony sapi (aki érzékeny). FEJLÁMPA + ELEMLÁMPA kötelező. Egy kisebb hátizsákban némi elemózsia, kellő (alkoholmentes) folyadék, nasi, lehetőleg nem csörgős csomagolóanyagban. Szúnyog már nincs sok, de azért a riasztószer is javasolt. A dohányzás az egész program alatt TILOS!
A lábra túracipő, bakancs, eseteg gumicsizma. Távcső, fényképezőgép se maradjon otthon!
FONTOS!
A túra minimum 10 fővel indul és maximális létszám 30 fő.
A szarvasbőgés vízitúra hétköznap is indul, ha van kellő létszámú csoport!
A túra részvételi díjáról és egyéb fontos információkról a turasportok@gmail.com és a 06705610300 mobilszámon kell érdeklődni!
Jelentkezési határidő: 2021.08.26. 18:00
Csak meghatározott határideig beérkezett túra díjának előzetes befizetésével és a regisztrációs lap kitöltésével fogadjuk el a regisztrációt!
A program létszámkorlátos és csak azok jelentkezzenek, akiket valóban érdekel ez a nem mindennapi élmény, illetve, ahhoz, hogy biztonságban letudjuk és minden résztvevőnek élvezetes maradjon, képesek tiszteletben tartani a csendet, a túravezető utasításait és türelmesen kivárni a program végét és nem ijednek meg saját árnyékuktól.
Teljesen kezdő evezősök gondoskodjanak maguk mellé tapasztalt vízitúrázóról!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt, ismeri saját fizikai és pszichés állapotát, valamint elfogadja a Részvételi szabályzatban leírtakat!

Szarvasbőgés vízitúra regisztráció

Kérjük, add meg az alábbi információkat: