Kornistárnics túra - az újjáéledt virág nyomában

Most először indul Kornistárnics túra és csak velünk van lehetőség most megörökíteni ezen a  mesebeli tájon, ahová el kell jönni megcsodálni..., ahol minden szó elcsuklik az ámulattól.

Nagyon sok ritka virág nyílik most, így egy hatalmas virágmezőn fogunk haladni párhuzamosan a Bodrog-folyóval. Láthatunk még lepkéket, énekes és ragadozó madarakat v akár emlősöket is. Egy oylan helyre kalauzoljuk el a résztvevőket, ahová kenuval nem lehet eljutni.

Indulás Nyíregyházi vá: 07:26 Tokaj IC Szerencsig, átszállás vonatpótló buszra (pályamunka miatt), érk. Bodrogkisfalud (Bodrogkeresztúr) vá. 09:37. ( jegyet így kell kérni)

Innen elsétálunk a 10 percre lévő komphoz, amivel bemegyünk az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósághoz tartozó Bodrogzug Tájvédelmi Körzet területére.

A komp csak hétköznap jár 09:00 - 15:00 óráig.

Öltőzék: időjárásnak és terepviszonyoknak megfelelő, környezetbe illő terepruha, zárt túracipő v bakancs, fejfedő, esőkabát / széldzseki (hátizsákra is).

A túra önellátó: Elegendő elelem és ivóvíz, szemétgyűjtő tasak.

Szúnyog, bögöly van, érzékenyek védekezzenek darázscsípés és kullancs ellen is. 

A túra hossza: 13 km, jól járható földút, néhol göröngyös, de nyílt terep. Lesz lehetőség árnyékban, egy szép vízparton megpihenni. Települesen aszfalt a kompig és vissza az állomásig.

Jelentkezés: +36 70 561 0300 mobilon.

Figyelem! Kérjük az oldalon található túra részvételi szabályait előzőleg elolvasni és abban foglaltakat tiszteletben tartani!

Határidő: 2016.08.24. ! A túra minimum 10 fővel indul. 

Időjárási viszonyok miatt a változtatás jogát fenntartjuk.

Mindenkit szerettel várunk, hozza el családját, barátait is!